een ander perspectief
onderbewustzijn
diepe concentratie.

Hypnose brengt onbewuste informatie naar boven die ervoor zorgt dat je het gehele plaatje ziet en met een ander perspectief naar een situatie kan kijken, waardoor je weer terugkomt bij je eigen kern, wie je werkelijk bent en er ook ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden.

Hypnose kan ingezet worden om jou leven op een positieve manier te veranderen.
Door de staat van diepe concentratie gaat het normale bewustzijn naar de achtergrond en komt het onderbewustzijn sterker naar voren. Vanuit hier heb je toegang tot informatie, om jou leven vorm te geven zoals jij dat wil.

Hypnose is een staat van diepe concentratie. Het is een natuurlijke staat en we herkennen het allemaal. Voorbeelden van dagelijkse hypnose zijn bijvoorbeeld; als je aan het dagdromen bent, of wanneer je opgaat in een boek of creatief bezig zijn en de omgeving wegvalt.

Bontgenoot 2022 0875

De menselijke  geest


Om hypnose nog beter te begrijpen staan we stil bij onze menselijke geest. Deze bestaat uit drie afzonderlijke delen. Het normale bewustzijn, onderbewuste en onbewuste deel. Elk deel heeft zijn eigen functie en communiceren tussen deze delen is soms lastig. Het onbewuste deel zijn je automatische processen, zoals vitale functies en immuunsysteem.

We bevinden ons het grootste gedeelte van de dag in het normale bewustzijn. Dit deel maakt dat we problemen kunnen bekijken, analyseren en tot oplossingen komen. Via onze ratio geven we verklaringen aan ons gedrag en problemen die we in het leven ervaren. Een positieve functie hiervan is dat we dat we ons gedrag en hiermee ook ons gevoel een plek kunnen geven. Het kan ons echter ook in de weg staan. Verklaringen die we vanuit onze ratio geven zijn zelden de werkelijke reden waardoor bepaalde gewoonte en overtuigingen (terugkerende gedachten) zijn ontstaan.

Deze info ligt opgeslagen in het onderbewustzijn. Vanuit onze ervaringen in het leven ontwikkelen we overtuigingen zoals we de wereld zien en onszelf zien. Wanneer we soortgelijke ervaringen hebben, zal dit onze deze overtuigingen en zelfbeelden versterken. Onze menselijke geest gaat vervolgens nieuwe ervaringen plaatsen binnen dat wat we al kennen. Zo ontwikkelen we als het ware programma’s. Je zou het kunnen vergelijken met een database van een computer.

Tijdens een hypnose-sessie doe je een beroep op het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is bijzonder krachtig, omdat je vanuit hier toegang hebt tot informatie om het gehele plaatje te kunnen zien. Je gaat op zoek naar hoe jouw probleem is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat je met een ander perspectief kan gaan kijken. Je staat meer open voor suggesties om jou denkwijze te veranderen. Je ontwikkelt als het ware nieuwe programma’s die aansluiten bij je kern, bij wie je werkelijk bent. Vanuit hier ontstaat de ruimte voor nieuwe mogelijkheden en kun je krachtige keuzes gaan maken die aansluiten bij jou innerlijke verlangen.

Werkwijze Tijdens een vrijblijvende intake kijken we wat het beste aanbod is voor jouw vraag. 
Zo maken we een aanbod op maat. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste audio's en exclusieve tips ontvangen? Word lid van de nieuwsbrief!