Gevoelsmens
Pedagogische achtergrond
Doelgericht

Over mij

Ik help graag anderen om weer de connectie te voelen met zichzelf en vanuit daar krachtige keuzes te maken.

Mijn naam is Renée de Bont, coach, hypnotherapeut en trainer. Vanaf jongs af aan voelde ik al veel aan van de ander. Ik voelde me ook anders dan anderen en vaak buiten de groep staan. Door mijn gezinssituatie moest ik snel zelfstandig worden en stopte ik mijn gevoeligheid weg. Ik deed vooral mijn best om bij anderen aan te sluiten.

Dit overlevingsmechanisme heeft ervoor gezorgd dat ik goed kan invoelen en aansluiten bij de ander. Het zorgde er ook voor dat ik me moe, voelde, leeg en eenzaam. Ik wist niet meer goed wie ik was, los van die ander.

Er volgde een periode van het verwerken van oude gevoelens. Mijn gevoeligheid en intuïtief vermogen, begon ik steeds meer te zien als een kracht i.p.v. een zwakte. Ik begon steeds meer te ervaren dat ik goed ben zoals ik ben. Ik ontdekte mijn liefde voor het werken met ouders en kinderen. Ik heb jarenlang gewerkt binnen de complexe gezinshulpverlening en heb specialisatie opgebouwd in het werken met ouders en kinderen die kinderen waarbij sprake is van (hoog)gevoeligheid, ad(h)d, hoogbegaafdheid, autisme en trauma. Tijdens een opleiding (fam)opstellingen ontdekte ik de kracht van deze interventie en het intuïtief werken. Het brengt onbewuste patronen en mechanisme aan het licht die tijdens gesprekken verborgen blijven.

Renee de bontBontgenoot 2022 0544

Vanuit mijn interesse voor het onderbewuste ben ik de opleiding hypnotherapie gaan volgen. Ik was zo verrast door de effectiviteit van hypnose. Hypnose brengt onbewuste informatie naar boven die ervoor zorgt dat je het gehele plaatje ziet en met een ander perspectief naar een situatie kan kijken, waardoor je weer terugkomt bij je eigen kern, wie je werkelijk bent en er ook ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden. Ik begon steeds meer vragen te krijgen om naast ouders en kinderen ook anderen te helpen. Ik kreeg de mensen op mijn pad die opzoek waren naar verandering, zingeving, zelfvertrouwen en rust. In mijn sessies ervaar ik het altijd als een cadeau om anderen hierbij te mogen helpen, het geeft energie.

Met Bontgenoot wil ik mensen helpen die graag weer vertrouwen, rust, plezier en balans willen ervaren. Die vanuit het contact met zichzelf weer de connectie kunnen maken met de ander.

certificeringen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste audio's en exclusieve tips ontvangen? Wordt lid van de nieuwsbrief!