onbewuste patronen
nieuwe inzichten

Hoe werkt een familieopstelling?


Je ervaart dat je tegen dezelfde problemen aan blijft lopen. Het lukt je niet om het te veranderen. Dit heeft invloed op jou als persoon en de mensen om je heen.

Een familieopstelling brengt onbewuste patronen mechanisme aan het licht die tijdens gesprekken vaak verborgen blijven. Tijdens een familieopstelling laat je overtuigingen los die niet meer voor jou werken, zodat je volledig in jouw eigen kracht kan gaan staan. Als familiesysteem ben je onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook wanneer je afstand neemt tot bepaalde leden van je familie.

Tijdens een familieopstelling vertalen we een thema uit je leven, naar een wens of vraag. De verbinding wordt gemaakt van weten naar voelen. Je krijgt nieuwe inzichten in hoe je jouw plek binnen het familiesysteem kan innemen, zodat er weer een betere balans ontstaat.

Bontgenoot 2022 0943Bontgenoot 2022 0989

Als opsteller heb ik ervaren dat er in iedere opstelling een magisch moment plaatsvindt waarbij duidelijk wordt wat nodig is voor de persoon om weer zijn of haar plek in te nemen. Vaak werkt een opstelling nog langere tijd door en ga je het effect ervaren in meerdere gebieden in je leven.

Opstellingen zijn mogelijk binnen een traject of als losse sessie, waarbij ik gebruik maak van houten materiaal. Tevens bied ik ook workshops aan waarbij er gebruik gemaakt wordt van representanten die de leden uit je gezin vertegenwoordigen. Het is mogelijk om als vraagsteller een vraagstuk in te brengen of om representant te staan.

Een opstelling is voor jou als:
  • Je een oprechte wens hebt om los te laten, wat jou niet meer dient, zodat je in jouw plek in kan gaan nemen.
  • Gedachten en emoties die niet meer voor je werken los wil laten.
  • Vanuit (zelf)vertrouwen krachtig keuzes wil gaan maken.
  • Inzicht wil in je eigen overtuigingen en blokkades en wat ervoor nodig is om de relatie met jezelf en anderen te verbeteren.
  • Je zin hebt om samen te komen met gelijkgestemden en vanuit een vertrouwde en veilige sfeer stappen te maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.
  • Je bent nieuwsgierig en open staat voor wat een opstelling je kan brengen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste audio's en exclusieve tips ontvangen? Wordt lid van de nieuwsbrief!