Onbewuste patronen
Nieuwe inzichten
jouw eigen unieke plek

Hoe werkt een familieopstelling?


Je ervaart dat je tegen dezelfde problemen aan blijft lopen. Het lukt je niet om het te veranderen. Dit heeft invloed op jou als persoon en de mensen om je heen.

Een familieopstelling brengt onbewuste patronen mechanisme aan het licht die tijdens gesprekken vaak verborgen blijven. Tijdens een familieopstelling laat je overtuigingen los die niet meer voor jou werken, zodat je volledig in jouw eigen kracht kan gaan staan. Als familiesysteem ben je onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook wanneer je afstand neemt tot bepaalde leden van je familie.

Tijdens een familieopstelling vertalen we een thema uit je leven, naar een wens of vraag. De verbinding wordt gemaakt van weten naar voelen. Je krijgt nieuwe inzichten in hoe je jouw plek binnen het familiesysteem kan innemen, zodat er weer een betere balans ontstaat.

Bontgenoot 2022 0943Bontgenoot 2022 0989

Als opsteller heb ik ervaren dat er in iedere opstelling een magisch moment plaatsvindt waarbij duidelijk wordt wat nodig is voor de persoon om weer zijn of haar plek in te nemen. Vaak werkt een opstelling nog langere tijd door en ga je het effect ervaren in meerdere gebieden in je leven.

Werkwijze 


Opstellingen zijn mogelijk binnen een traject of als losse sessie, waarbij ik gebruik maak van houten materiaal. Tevens bied ik ook workshops aan waarbij er gebruik gemaakt wordt van representanten die de leden uit je gezin vertegenwoordigen. 

 • Een opstelling in een groep.

Het is mogelijk om een vraagstuk in te brengen of om representant te staan. Representanten vertegenwoordigen tijdens een opstelling de leden uit je gezin. De ervaring is dat representanten vaak een rol vertegenwoordigen die linkt aan een eigen persoonlijke thema. 

Tijdens een familieopstelling maken we vooraf jouw vraag helder. Op jouw gevoel plaats je de representanten die horen bij jouw vraag of thema in de ruimte. 
Representanten ervaren als vanzelf de gevoelens, interacties en fysieke verschijnselen, van de leden die ze vertegenwoordigen in het familiesysteem.
Vanuit hier komt de opstelling in beweging. Tijdens de opstelling wordt duidelijk wat iemand nodig heeft om zijn eigen plek in te nemen en daarmee het patroon of blokkade die wordt ervaren te doorbreken. 

Vaak werkt een opstelling nog langere tijd door en ga ervaar je effecten op meerdere levensgebieden.

Hoe ziet een ochtend eruit?

De groep bestaat uit max 8 deelnemers, waarbij één iemand een vraagstuk inbrengt.
We starten met een kennismaking.
Er wordt informatie gedeeld over de werkwijze en er is ruimte voor vragen.
Vervolgens begeleid ik een meditatie voor ontspanning en jouw persoonlijke intentie.
We beginnen met de opstelling.
aan het einde is er ruimte om te delen.
Het creëren van een veilige en vertrouwde groep is het uitgangspunt.

Afspraak: 
Het is zowel mogelijk om een vraag te stellen als representant te staan. Kijk voor de eerst volgende mogelijkheid in de agenda.
Of stuur een mailtje voor een aanmelding of aanvraag. 

 • individuele opstelling 
Het is ook mogelijk om in een individuele sessie naar jouw vraag te kijken. Er wordt dan o.a. gewerkt met houtenmateriaal, en vloerankers. Ook zijn er mogelijkheden om middels hypnose een opstelling te doen. 
het verschil met een groep is dat er meer interactie plaatsvindt tussen anderen en je er ook voor kan kiezen om van een afstand te kijken, hoe de opstelling zich ontvouwd. 

 • Opstellingsochtend
Tijdens een opstellingsochtend is er ruimte voor meerdere inbrengen. Er wordt gewerkt met kleinere groepen van max 6 tot 8 personen, waarbij je zowel vraagsteller bent als representant. voorbeelden van inbrengen kunnen zijn; 

 • Ervaren van mentale of fysieke klachten
 • Herhalende patronen
 • Vragen m.b.t. tot diverse levensgebieden, gezin, werk, ondernemen. 
 • Relaties met anderen. 


  Een opstelling is voor jou als:


 • Je een oprechte wens hebt om los te laten, wat jou niet meer dient, zodat je in jouw plek in kan gaan nemen.
 • Gedachten en emoties die niet meer voor je werken los wil laten.
 • Vanuit (zelf)vertrouwen krachtig keuzes wil gaan maken.
 • Inzicht wil in je eigen overtuigingen en blokkades en wat ervoor nodig is om de relatie met jezelf en anderen te verbeteren.
 • Je zin hebt om samen te komen met gelijkgestemden en vanuit een vertrouwde en veilige sfeer stappen te maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent nieuwsgierig en open staat voor wat een opstelling je kan brengen.


Investering 


Een individuele opstelling is €75,- per uur.

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. 

Een opstelling in een groep is als vraagsteller €150,- 
Deelname als representant is €15,- 

Bovenstaande sessie zijn incl voorbereidende intake, waarbij er aandacht is voor het helder krijgen van jouw vraag en uitleg over een sessie. 

Een opstellingsochtend is 45,- per deelname. 

Alle bovenstaande prijzen zijn incl BTW.

Je direct aanmelden, of heb je nog vragen? neem vrijblijvend contact met mij op! 

klik hier om naar het contactformulier te gaan.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste audio's en exclusieve tips ontvangen? Word lid van de nieuwsbrief!